تبلیغات
کدو آذین kadoazin - کدو در طب ایرانی
کدو آذین kadoazin
کنده کاری روی کدو تزئینی- نوآوری در صنایع دستی - pumpkin carving decorative - craft innovation
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


میلاد منجی عالم بشریت مبارک باد
کدو آذین ، کندکاری روی کدو و نوآوری در صنایع دستی و هنری نو وبدیع در کشور و جهان است، با ایجاد این وبلاگ سعی در رشد و توسعه این هنر در کشور دارم و امیدوارم که به حول و قوه الهی بتوانم در ترویج آن کوشا باشم . خوشبختانه هنرمندران باذوق و متعهد در زمینه کنده کاری، ساخت صنایع دستی ، ساخت ساز و آلات موسیقی با این کدو ، کنده کاری روی کدو و نگار گری و نقاشی روی آن و... از اقصی نقاط کشور با وبلاگ تماس گرفته و در جهت ترویج این هنر آموزش های لازم را دیده و همکاری خوبی داشته اند که با توجه به عملکرد آنان در ضمن آموزش فعالیتشان نیز در این وبلاگ با نام خودشان درج می شود، با آرزوی توفیق الهی برای هنرمندان متعهد ایران زمین .
حمیدرضا گل محمدی تواندشتی

مدیر وبلاگ : حمیدرضا گل محمدی تواندشتی
نظرسنجی
نظرتان در رابطه با این وبلگ چیست ؟






کدو در طب ایرانی

نام ها: در فارسی: کدو – در کتب سنتی با نام عربی قرع و گیاه آن یقطین – در فرانسوی: کدو Courge – کدو سبز خورشیCourgette – کدو تنبل Potiron – کدو حلوایی و مربایی Citrouille – کدو قلیانی یا صراحی Gourde یا Calebasse (بیشتر مصرف تزئینی) – در انگلیسی: کدوی تابستانه یا سبز خورشی Squash و Summer squash – کدو حلوایی Winter squash و Hungarian pumpkins و Pumpkin – کدو سبز Vegetable marrow – کدوی قلیانی یا صراحی Gourd و Calabash

نام علمی: Cucurbitaceae، Cucurbita maxima Duch برای کدوهای درشت مثل کدو تنبل یا کدوی کلاه ترکی. و Giraumon نوعی کدوی درشت مدور با پوست سبز و گوشت نارنجی و شیرین. Cucurbita pepo L. برای کدوی تخمی. Cucurbita melo L. برای کدوی حلوایی و مربایی. Lagenaria siceraria (Mol.) Standl برای کدوهای تزئینی مثل صراحی.

مشخصات گیاه: گیاه یک ساله علفی خزنده که میوه آن بسته به نوع، نارس و سبز یا کاملا رسیده مصرف می شود. برگ ها قلبی پهن با دمبرگ بلند پوشیده از کرک زبر. گل ها زرد رنگ و نر و ماده روی یک پایه. ریشه باریک و بلند و کمی شیرین و سکر آور. بهترین نوع آن سفید شیرین نازک است که ریشه دار نباشد و اندازه متوسط داشته باشد.

اجزای مورد کاربرد:در طب سنتی کدو های سبز مسمایی گوشت آن و سایر کدو ها بیشتر تخم آن مورد توجه است. در مورد کدو های شیرین گوشت و تخم آن مصرف می شود. کدوی تزئینی خود آن مصرف می شود.

تکثیر: در تمام مناطق کشور کاشت می شود. کدو های درشت در خاک ها و اراضی جنوبی و آفتابگیر. تکثیر با کاشت تخم در مناطق معتدله در اوایل بهار. فاصله بوته ها یک متر در یک متر و در کدو های درشت دو متر در دو متر.

ترکیبات شیمیایی: در کدوهای درشت ماده ی ساپونین، کوکوربیتین و لوتئین یافت می شود. از تخم آن رزینی گرفته می شود که خاصیت ضد کرم معده دارد ولی گلیکوزید نیست. در کدوهای متوسط و کوچک مقدار اندکی ارسنیک هست. ویتامین C یافت می شود. از تخم آن فیتوستارین و سالیسیلیک اسید جدا شده.

در هر صد گرم قسمت خوردنی کدو حلوایی خام: آب ۹۱ گرم، پروتئین ۱ گرم، چربی ۰/۱ گرم، قند و هیدرات کربن ۵/۴ گرم، خاکستر ۰/۸ گرم، کلسیم ۲۱ میلی گرم، فسفر ۴۴ میلی گرم، آهن ۰/۸ میلی گرم، سدیم ۱ گرم، پتاسیم ۳۴۰ میلی گرم، ویتامین A 1600 واحد، تیامین ۰/۰۵ میلی گرم، ریبوفلاوین ۰/۱۱ میلی گرم، نیاسین ۰/۶ میلی گرم، ویتامین C 9 میلی گرم.

در هر صد گرم مغز تخم کدو حلوایی و کدوی تخمی، خشک و خام: آب ۴/۴ گرم، پروتئین ۲۹ گرم، چربی ۴۶/۷ گرم، قند و هیدرات های کربن ۱۳ گرم، خاکستر ۴/۹ گرم، کلسیم ۵۱ میلی گرم، فسفر ۱۱۴۴ میلی گرم، آهن ۱۱/۲ میلی گرم، ویتامین A 70 واحد، تیامین ۰/۲۴ میلی گرم، ریبوفلاوین ۰/۱۹ میلی گرم، نیاسین ۲/۴ میلی گرم.

در هر صد گرم کدوی تابستانه خام: آب ۹۴ گرم، پروتئین ۱/۱ گرم، چربی ۰/۱ گرم، مواد قندی و هیدراتهای کربن ۳/۶ گرم، خاکستر ۰/۶ گرم، کلسیم ۲۸ میلی گرم، فسفر ۲۹ میلی گرم، آهن ۰/۴ میلی گرم، سدیم ۱ میلی گرم، پتاسیم ۲/۲ میلی گرم، ویتامین A 410 واحد، تیامین ۰/۰۵ میلی گرم، ریبوفلاوین ۰/۰۹ میلی گرم، نیاسین ۱ میلی گرم، ویتامین C 22 میلی گرم.

در هر صد گرم کدوی تابستانه ی پخته که آب آن کشیده شده باشد: آب ۹۵ گرم،پروتئین ۰/۹ گرم، چربی ۰/۱ گرم، مواد قندی و هیدراتهای کربن ۲/۵ گرم، خاکستر ۰/۴ گرم، کلسیم ۲۵ میلی گرم، فسفر ۲۵ میلی گرم، آهن ۰/۴ میلی گرم، سدیم ۱ میلی گرم، ویتامین A 390 واحد، تیامین ۰/۰۵ میلی گرم، ریبوفلاوین ۰/۰۸ میلی گرم، نیاسین ۰/۸ میلی گرم، ویتامین C 10 میلی گرم.

طبیعت کدو: تمام انواع کدو از دیدگاه طب سنتی مطلقا سرد و تر است. مغز تخم کدو نیز به همین طبع است.

کاربرد و خواص:
خنک کننده و مرطوب کننده است. انسداد مجاری را باز می کند.

مدر و ملین است. برای رفع یرقان و تب های گرم نافع می باشد.

برای افراد گرم مزاج و صفراوی غذای مناسبی است اما پخته آن از نظر مواد غذایی ضعیف و سریع الهضم است.

اگر کدو را با به و یا آبغوره و یا آب انار و یا سرکه در روغن بادام و یا زیتون بپزند خونساز است و خون صالح تولید می کند.

اگر چند قطره آب کدو را خام با شیر انسان مخلوط کنند و در گوش و بینی بریزند برای سردرد گرم و سرسام و هذیان و جنون و ورم های گرم و بی خوابی مفید است. خصوصا با روغن گل سرخ در گوش مفید است.

ضماد ساییده آن بر پیشانی اطفال برای ورم گرم پیشانی و سر و سردرد گرم و رفع خشکی دماغ و بی خوابی مفید است. گذاشتن ضماد آن روی چشم هم همین خاصیت را دارد. غرغره آب کدو برای درد حلق و درد دندان گرم مفید است.

آب کدوی پخته با تمر هندی و شکر برای تسکین حرارت دماغ و سردرد و وسواس و جنون نافع است. اگر اسفناج را با کدو و جو و یا ماش پوست گرفته در روغن بادام و آب بپزند خوردن آن برای درد سینه و سرفه گرم نافع است.

خوردن کدوی پخته عطش را تسکین می دهد و گرمی و التهاب کبد گرم را فرو می نشاند.

خوردن آب کدوی پخته که با فشار عصاره گرفته شده باشد به میزان ۱۵۰ گرم یا ۳۰۰ گرم با عسل، ملین و مسهل معتدلی است. و اگر با مغز فلوس و ترنجبین و بنفشه خورده شود مسهل صفرا است.

همراه با تمر هندی و شکر پاک کننده روده و کلیه و مسهل صفرای سوخته می باشد.

کدوی پخته با سرکه برای اکثر بیماری های گرم مفید است. و با گوشت موجب تسریع هضم می شود. ضماد پخته آن روی معده و کبد و کلیه، مسکن حرارت و التهاب آن هاست.

خوردن پوست خشک کدو برای بواسیر و خونریزی داخل شکم مفید است.
کدوی خرد شده ی پخته مخلوط با ماست و خردل و سیر وفلفل و نمک و نعناع برای اشخاص سرد مزاج نیز مفید است. گرد پوست خشک شده ی سوخته ی کدو برای قطع خونریزی جراحات و زخم های خورنده و زخم آلت تناسلی مفید است و مخلوط با روغن گاو برای سوختگی آتش مفید می باشد.

مربای کدو برای تولید خلط صالح، دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب مؤثر است. ترشی کدو لطیف کننده، هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می باشد.

تخم کدو: مغز تخم کدو بدن را چاق می کند و برای رفع خشونت سینه و خروج اخلاط خونی از سینه و سرفه ی گرم و تشنگی و زخم روده و مثانه و سوزش مجاری ادرار مفید است. روغن تخم کدو برای رفع یبوست دماغ و بی خوابی و دل پیچه صفراوی مفید است. ضماد روغن آن برای زخم سر و بدن اطفال و زخم گوشه دهان مفید است. در چین از آن به عنوان کرم کش و مدر و تونیک اعصاب استفاده می شود. تخم آن برای درد دندان و ورم لثه نافع است. جانشین آن مغز تخم هندوانه است.

کاربرد اجزای کدو: گوشت کدو خنک کننده و مدر و آنتی لیتیک و مصرف زیاد آن قی آور و مسهل است. مخلوطش با آبلیمو برای جوش چرکین صورت و کورک و آبسه مفید است. گل و پوست میوه آن ضد سم است. دم کرده برگ کدو مخلوط با خاکستر به صورت ضماد برای کمر درد زنان حامله مفید است.

احتیاطات در مورد کدو: برای افرادی که معتاد به قولنج باشند مضر است زیرا کدو ایجاد قولنج می کند. موجب نفخ و کاهش اشتها هم می شود. شیخ الرئیس معتقد است هر چند آب کدو نافع است اما گاهی مضر است به دلیل مدر بودن. برای افراد پیر و سرد مزاج یا ساکن در مناطق سرد مضر است.

تحقیقات جدید در مورد خواص درمانی کدو: تخم و گوشت کدو هر دو پیشگیری کننده سرطان هستند. چون دارای مهار کننده هایی به نام پروتئاز تریپسین هستند. همه نوع کدو به خصوص کدوی حلوایی و انواع نارنجی تر دارای ماده ضد سرطان کاروتنوئید و بتاکاروتن هستند که اکسید کننده و ضد رادیکال های آزاد می باشند. همچنین به میزان نارنجی تر بودن از بیماری های مزمن پیشگیری می کنند. کدوی حلوایی خطر ابتلا به سرطان ریه و نای و معده و مثانه و حنجره و پروستات را کاهش می دهد و در مصرف کنندگان دخانیات پیشنهاد می شود. کدوی حلوایی و هویج و سیب زمینی سه فاتح سلامتی محسوب می شوند.

منبع: سایت انجمن تحقیقات طب سنتی ایران

( طب شیعه )





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی
به سایت ما خوش آمدید
نام و نام خانوادگی      
آدرس ایمیل      
کلیه حقوق این وبلاگ برای کدو آذین kadoazin محفوظ است